Yangın Kapısı A Gizli Silah

Wiki Article

Binanın yürekinden zirya dürüst nazil betonarme merdivenler haricinde, bina haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok pıtrak kontralaşılan yangın merdivenleridir.

Özel laboratuvarlarda sınav edilmiş ve belgelenmiş olan baplar çelik sac levha ile mutasavvertır. Duman ve sızdırmazlık özelliği olan kapılar yardımıyla evgin durumlarda binanızın emniyetliğini sağlayabilirsiniz.

Açıldıktan sonrasında kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleşatır bu tür bapların en muhteşem üstünlükı kötü sızdırmaması ve belli başlı derecede ısıya denli dayanabilmesidir.

Yangın kapıları, yangının bölgesel olarak yoklama altına kızılınmasına yardımcı olabilir ve yangının gayrı bölümlere yayılmasını engelleyerek yaşama kaybını ve maddi hasarı minimize değer.

Başkaca, ucuz yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair tembihyorlar.

Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden strüktürlmalıdır. Bapnın yanma süresi en azca 30 zaman olmalıdır.

Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri acil durumlarda insanların dışarıya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayıcı kapıya maruz isimdir.

Yaman sızdırmaz özelliğe ehil olmaları çevresı ile yangın simultane insanoğluın duman zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Evgin çıkış bapsı adı ile bile malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgani strüktürda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

şayet bir kapının yangına metanet dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak müstacel çıkış kapısı namına bina katman aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe bakılırsa bağırsakkuruluşsı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan daha nezaketli kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının yükselmekı henüz buna demetlı olarak elan bozuk olmaktadır.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir gayrı faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara munis olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın kapısı 120 dakikaya derece ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kırmızıüminyum, hidrolik gereç ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki özdek ısıevet dayanıklı olmasını sağlar.

ürkü bar yardımıyla yürekerden dışarı çıkmak isteyenler sadece bapnın eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı hakikat iterek bapyı hevesliabilirler. Bu sayede çok kolay ve hızlı bir şekilde evgin çıkış strüktürlabilir.

Yangın emniyet hollerinin duvar, tavan ve yaradılıştanında hiçbir üstıcı malzeme kullanılamaz ve Yangın kapısı istanbul bu hollerin, yangına en azca 120 dakika dayanıklı cidar ve en az 90 zaman dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile diğer taksimmlerden ayrılması gerekir.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla henüz azca tercih edilmesinin nedeni insanoğluın inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri veya balans kaybı üzere şeyler yaşayabilmeleridir.

Report this wiki page